loading
07 jan

DJ Wizard


De Rotterdamse multi-getalenteerde producer, zanger en DJ, brengt de Nederlandse en buitenlandse muziekscene naar een nieuw dimensie. Vanaf zijn jeugd in Suriname heeft Wizard invloeden vanuit Hip-Hop, Dance, Reggae, House, Brasil Funk, RnB tot aan Bhangra, Punjabi, Bollywood en Surinaams muziek, samengebracht en opgetild naar een nieuw, verfrissend en internationaal niveau. Geïnspireerd door Suriname met veel diversiteit, geloofde hij al sterk in eenheid en saamhorigheid. Hij wist de natuurlijke wetten te doorgronden in de wereld van muziek, en bracht hij vanaf zijn 14e jaar, mensen op een wonderbaarlijke manier bij elkaar met verschillende achtergronden. Tegenwoordig, doet hij dit op internationale niveau en kun je niet meer om Wizard heen.  

Met “Dansen”,  in samenwerking met Iwan Esseboom en Virgulvurr brengt Wizard, Suriname en Nederland letterlijk dichter bij elkaar. In 2018, tijdens zijn Promo Tour in Suriname, heeft Wizard de wereld laten zien dat er geen grenzen zijn. Voorheen In 2017, lanceerde hij al een nieuwe muziekbeweging genaamd Hindu Trap, die breed door jongeren als snel werd gezien als een internationale trend. 

Met zijn eigen productiemaatschappij “Wizard Beatz”, werkt hij achter de schermen als beat creator en sound engineer. Vanwege zijn diepgaande kennis in sound engineering en ervaring als artiest en songwriter, wordt hij breed erkend als vertrouwd door diverse muziekstudio’s. Carlos Barbosa, eigenaar van First Class Music Management & Media zegt: “Wij streven altijd voor First Class Music en daarin werk ik alleen met First Class mensen die een creatieve WoW factor garanderen. Met Wizard heb ik altijd deze WoW-garantie en niet geheel onbelangrijk ook altijd op tijd.”

Wizard is altijd op zoek naar innovatie en creatie. Zo biedt hij vanuit zijn eigen studio, te Rotterdam-Zuid, een muziekplatform aan verschillende artiesten. Samenwerkingen met o.a. Vurgilvurr, GBM, Riev, NagillyJah, Jerano, Shezzy, MC Dodo, geeft aan dat Wizard openstaat voor creativiteit en geen onderscheid maakt in mensen of muziekstijlen.

Alsof dat niet genoeg is, kun je Wizard bijna ieder weekend ook bewonderen als DJ op verschillende evenementen in Nederland. Het samenbrengen van mensen en muziek, is waar hij letterlijk voor staat. Vanuit zijn passie, missie en met de sterke ondersteuning van zijn beeldschone vrouw Rowina en zijn prachtige dochter Rani, zal de wereld waarschijnlijk al snel te klein zijn voor Wizard.

Comments ( 0 )